неделя, 5 май 2024 г.

Намериха малкия Мехмед в друго село

Мехмед Юркин

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда.

След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и планински спасители, детето е намерено невредимо в село Бунцево, което се намира в планината на 14 километра от общинския център.

Към момента полицията не съобщава подробности как момчето, което е на 2 годинки и седем месеца, се е оказало там.

Тепърва ще се установява как е стигнало до мястото, където е открито. По първоначални данни става дума за гора край село Бунцево, което се намира на 10 км от град Якоруда. „Детето е било само. Засега не мога да дам повече подробности. По първоначални данни състоянието му е добро. Родителите не дават никаква информация. Имат близки хора в това село”, каза комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР – Благоевград.

 

Мехмед Юркин е на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Последно детето е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр. Якоруда. След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112 бяха предприети незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината. Работеше се по всички версии, включително и за отвличане.

Момчето е играело в двора на къщата, в която живее семейството. По информация на родителите до 16 часа е било там. След като не успели да го открият никъде, подали сигнал в полицията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html