четвъртък, 2 май 2024 г.

„Левски“ взе трета поредна победа в първенството

„Левски“ изигра най-силния си мач от началото на сезона и победи с 3:0 ЦСКА 1948 в среща от шестия кръг на родния футболен шампионат.

Успехът е трети пореден за „сините“, които излязоха на четвърто място с 10 точки, само с една по-малко от третия ЦСКА. „Червените“ обаче са с мач по-малко. Утре те приемат „Лудогорец“.

Точни за отбора на Георги Тодоров бяха Насиру Мохамед през първата част и Борислав Цонев на два пъти след почивката.

В игра пък се появиха две от новите попълнения, който подписаха през седмицата. Ради Цонев започна титуляр, а Стивън Петков влезе слез почивката. Валери Божинов беше извън групата и гледа мача от трибуните.

„Искам да виждам „Левски“ агресивен не само на „Герена“. Тази победа ще даде спокойствие на футболистите и ще помогне за развитието им“, коментира треньорът на „сините“ Георги Тодоров.

„Отборът на ЦСКА 1948 има много опитни футболисти и беше закономерно да стигне до голови положения. Трябва време футболистите да се обиграят. Всеки се бори за мястото си. Трябва да им конкуренция. Само преди няколко дни нямаше такава. От Валери Божинов зависи кога ще се завърне. Станислав Иванов имаше нужда от почивка, както и Илия Юруков. Те играха за младежкия национален отбор. Имаше чисто психологически спад при тях. Ние не сме в позиция да подценяваме когото и да е било. Аз съм реалист“, каза още той.

„Първо искам да поздравя „Левски“. Заслужена победа, трябва да им отдадем заслуженото. Искам и да се извиня на нашите фенове. За съжаление днес нищо не ни се получи“, обяви главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков.

„Левски“ показа дух и агресия, ние не отговорихме на тези две неща. Трябва да си вземем поука и това да не се повтаря. Знаехме как играят, тренирахме, бяхме се подготвили по един много добър начин, но днес нямахме ден, нищо не ни се получи от това, което бяхме тренирали“, продължи легендарният халф.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html