вторник, 30 април 2024 г.

Започна Европейската седмица на мобилността

От днес до 23 септември в миналогодишната европейска столицата на културата Пловдив ще се проведат организирани мероприятия във връзка с отбелязване на Европейската седмица на мобилността (ЕСМ). Европейската комисия е определила тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“  да се проведе под мотото „Избери как да се придвижваш“.

Така тази сутрин много пловдивчани, които са свикнали да „бичат айляк“, започнаха деня си с гимнастика на открито на Римския стадион под мотото „Бъди активен с нас“.

Откриващото събитие беше в 16 ч. с безплатен пешеходен тур „Крачка по крачка за здраве и познание“ по инициатива на ОИ „Старинен Пловдив“. Турът включваше разходка с екскурзовод из културно-историческото наследство на града.

В седмичната програма е включена и инциативата Park(ing) Day, в която традиционните паркинги ще се превърнат в места за четене и музикални сцени.

С кампанията „Европейска седмица на мобилността“ община Пловдив се стреми да насърчи участието на обществеността в използване на алтернативни методи на придвижване в града вместо автомобил. Популяризират се множество ползи за околната среда и здравето на хората. Пловдив участва в кампанията през последните й над 10 издания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html