вторник, 30 април 2024 г.

Играч на Марсилия към Неймар: Затваряй си плювалника, мръсна маймуно!

„Олимпик“ (Марсилия) спечели френската класика срещу ПСЖ. Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш измъкнаха минимален успех с 1:0 на „Парк де Пренс“, като така нанесоха втора поредна загуба на големия си съперник, който остава с нулев актив от началото на сезона.

Това е първа победа за марсилци в дербито от 27 ноември 2011 г. насам. Единственият гол в срещата падна в 31-ата минута, а негов автор бе Флориан Товен. След това съперниците си отбелязаха по още едно попадение, но те не бяха зачетени.

Срещата бе изпъстрена от сблъсъци по терена и много слабо съдийство. Тя логично завърши с бой между играчите на двата тима и червени картони за Курзава, Паредес, Бенедето и Амави. След разглеждане на ситуацията с ВАР и Неймар бе изгонен.
Бразилецът бе главно действащо лице в дербито.

Още преди почивката на терена пламна скандал между него и испанския бранител на Марсилия Алваро Гонсалес, а по-късно, когато бе изгонен в добавеното време, на излизане от терена заяви на един от страничните съдии, че е бил обиждан на расистка основа.

Според репортера на Get France Football News Грегоар Марготон точните думи на Алваро са били: „Затваряй си плювалника, мръсна маймуно!“.

По-късно Неймар написа в Туитър: „Единственото ми съжаление е, че не франснах този задник в лицето.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html