неделя, 5 май 2024 г.

Върба: Започва нова ера в „Лудогорец“

„Започваме нова ера и нова епоха за Лудогорец. Трансферният прозорец е отворен до началото на другия месец. Всичко може да се случи, въпреки че взехме четирима нови, а Доминик Янков се върна. От нас се иска да направим така, че новите да се сработят възможно най-бързо. Доволен съм, че ги привлякохме. Това е свежа кръв за Лудогорец. Последните 30 минути бяха перфектни. Трябва обаче да избягваме да имаме подобни на първите 60 минути. Отборът показа лице, характер и сърце на терена“, коментира треньорът на Лудогорец Павел Върба след успеха на шампионите над „Локомотив“ (Пловдив) с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на Първа лига.

Пловдивчани откриха с попадение на Карагарен в 52-ата минута, а 10 по-късно Янков възстанови равенството. В 79-ата минута Сантана простреля Луков с отличен удар. Елвис Ману направи резултата 3:1, след като излезе на чиста позиция и реализира.

След тази победа разградчани заеха първото място в класирането с актив от 12 точки. „Локо“ е на 5-ото място с 9 т.

„Мога да съжалявам, както и момчетата, че не затворихме мача през първата част, имахме доста положения, можеше да вкараме два-три гола. Не успяхме през втората част да се противопоставим на „Лудогорец“. Като цяло съм доволен. Това, което исках да видя, го видях“, бе мнението пък на наставника на „смърфовете“ Бруно Акрапович.

„Нямаше от какво да се притесняваме от „Лудогорец“ и след това от „Тотнъм“. Ако бяхме вкарали още някой хубав гол, играчите бяха да имат по-голямо самочувствие, съжалявам за това. След мачовете в Европа срещу „Страсбург“ футболистите вдигнаха нивото. Мачът в четвъртък ще е важен. Искам да играем футбол, да комбинираме, да изглеждаме добре и да покажем качествата си“, добави Акрапович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html