четвъртък, 2 май 2024 г.

Очакват се провокатори и ескалация на протеста вечерта

Протестът на 10 септември. Снимка: Антени

Великото народно въстание II се развива без сериозни търкания между протестиращи и полиция от сутринта насам. Протестиращи и организатори очакват появата на провокатори и ескалация по късните часове.

Вероятно това ще стане от 18 часа натам, когато ще се появят хиляди нови протестиращи, които са били на работа през деня. Тогава се очаква да дойдат и платени провокатори от агитките.

Преди и по обяд на протеста бяха около 2000 души, но голяма част от тях се разотидоха заради жегата навън или се скриха в сянката на околните сгради. Правеше впечатление присъствието на голяма част възрастни хора, но като цяло протестиращите изглежда да идват от всякаква възраст и прослойка.

Протестиращо момиче на 10 септември. Снимка: Антени

Пред „Антени“ протестиращи коментираха шеговито, че са мафиоти, дилъри и престъпници. Те са дошли, за да искат оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Протестиращ на 10 септември. Снимка: Антени

Мъжът от горната снимка заяви, че днес има рожден ден, но е дошъл на протеста. Надява се до 18 часа да получи „най-хубавия подарък“ – оставката на правителството на ГЕРБ.

Отровното трио пуска надъхваща музика, като се въртят горе-долу едни и същи песни от послените 2 месеца. Те също така раздадоха бутилки с вода на полицаите с листове хартия, които ги подканят да се замислят кого бранят и дали властта изобщо я е грижа за МВР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html