събота, 4 май 2024 г.

Трима кандидати бойкотират избора за лидер на БСП

Красимир Янков и Валери Жаблянов (на снимката на заден план) бойкотираха изборите за лидер на БСП. Снимка: интернет

 

Кандидатите за председател на БСП Красимир Янков и Валери Жаблянов най-вероятно ще се откажат да участват във вътрешнопартийните избори на 12 септември. Това съобщиха във вторник пред „Труд“ членове на НС на БСП. Причината е, че вотът на социалистите е буквално миниран от начини за фалшификации.

Другата причина е отказът на Корнелия Нинова да участва в дебатите с останалите кандидати, организирани от столичната организация на БСП, научи „Антени“.

В понеделник пред „Труд“ единият от кандидатите Георги Тодоров направи заявка, че няма да участва на прекия избор тази събота.

Красимир Янков и Валери Жаблянов разпространиха и нарочна декларация:

„Няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.

Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември, не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети!“

Двамата призоваха и за неучастие на своите симпатизанти във вота на 12 септември.

Така на 12 септември социалистите ще имат опцията да избират между Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Три дни преди вътрешнопартийните избори в БСП от централата на партията все още не са спуснали окончателните бройки на членовете по места, които имат право да гласуват.

Според информация на „Труд“ обаче общият числен състав на БСП с право на глас към 12 септември е 84 164 души.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html