неделя, 28 април 2024 г.

Лукашенко: Показвах се не само от телевизора, но и от ютията и чайника

 

Снимка: ТАСС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призна в ефира на предаването „60 минути“ на тв канала „Русия 1“,  че мандатът му вероятно е бил прекалено дълъг, но в същото време само той сега може да „защитава беларусите“, предаде ТАСС във вторник.

Това мнение Лукашенко изрази в интервю за руски телевизионни канали. Думите на беларуския лидер бяха цитирани от кореспондента на телевизионния канал „Русия-1“ Евгений Рожков, който участва в интервю с Лукашенко.

Точните думи на Лукашенко, цитирани от Рожков, са: „Да, може би седях малко повече, може би ме показват не само по телевизора, но и от ютията и от чайника. Да. Но наистина само аз сега мога да защитя беларусите “.

 

Александър Лукашенко е президент на Република Беларус от 1994 г. Според резултатите от последните президентски избори на 9 август Лукашенко отново спечели, като получи 80,10% от гласовете. Второ място с 10,12% зае Светлана Тихановска, която не призна резултатите от изборите и скоро след това емигрира в съседна Литва, където е в момента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html