понеделник, 29 април 2024 г.

Французойка застава на пътя на Пиронкова

Ализе Корне ще бъде съперничката на Цветана Пиронкова на осминафиналите на US Open. Това стана ясно, след като французойката отстрани Мадисън Кийс. Финалистката от 2017 изостана със сет и 2-3 във втория, преди да се откаже заради контузия.

Така световната №56 продължи към следващата фаза, а там я чака една от сензациите в Ню Йорк тази година. След като надигра Людмила Самсонова и Гарбине Мугуруса, Пиронкова не даде сет и на 24-тата в света Дона Векич.

Бившата ни първа ракета и Корне са се срещали три пъти в официални срещи. На турнира в Бордо ($100 000) през 2007 г. пловдивчанката надделя, а година по-късно надигра опонентката на твърдите кортове в Щутгарт. Единственият успех на французойката срещу бившата полуфиналистка от „Уимбълдън“ датира от 2011 г., когато я победи в три сета в Индиън Уелс.

„Познавам Пиронкова отдавна. Тя се завърна така, сякаш нищо не се е случило, и играе най-добрия тенис в живота си. Наистина е впечатляващо“, каза Корне по адрес на нашето момиче.

„Губила съм от нея и знам, че играе страхотно. Има невероятен бекхенд“, продължи французойката. „Ще подходя към срещата много отговорно. Досега не съм била на 1/4-финал на турнир от Големия шлем и затова е бъде специално. Готова съм за предизвикателството“, надъхана е Ализе.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html