събота, 27 април 2024 г.

Бойко Борисов: Никаква оставка!

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 1 септември 2020 г.

Бойко Борисов няма намерение да подава оставка, ако не получи подкрепа за Велико народно събрание (ВНС) и промяна на конституцията, стана ясно от негови думи във Видин днес.

Според премиера 120 гласа в сегашния парламент за внасяне на проекта ще се съберат. Но и да не стане, нищо драматично не се очаквало в общ план. „Ако не съберете нужната подкрепа, какво следва?“, попита журналист. „Работа“, отвърна министър-председателят. „На всички стана ясно, че приказките за ВНС и нова конституция са били напразни“, заяви Борисов.

Премиерът посочи, че партията на Слави Трифонов не го подкрепя. По думите му вчера са станали ясни много неща.

„ДПС е подкрепяла ГЕРБ. На всички стана ясно, че приказките за ВНС, нова конституция са били празни приказки. Всеки знае, че това, което предложихме, е просто чернова. Това е проект, в който всеки ред и абзац може ВНС да промени. Оказа се, че всички са лъгали, че искат промени. Сега искат да има насипен парламент, за да има пак кабинет от типа „Орешарски“. Това е целта. Много хитър сценарий изиграха. Отидоха, подплашиха Доган и сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията – заедно.“

На въпрос дали се притеснява, че не го подкрепят, Борисов посочи:

„Радва ме, че още една лъжа падна. Стана ясно кои са сценаристите и какъв е сценарият. Ако не съберем подкрепата, следва работа. Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт“, каза още Борисов. „Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат? Защото са лъгали“, посочи премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html