сряда, 17 април 2024 г.

И Радев има конституция: Цинично е ГЕРБ да предлага промяна

Румен Радев. Снимка: БГНЕС

И Румен Радев има конституция, стана ясно от негово изказване във Военната академия „Георги Стойков Раковски“, където откри новата учебна година, цитирано от БНТ.

Засега президентът няма да я разкрива, тъй като изчаква оставката на ГЕРБ и новите избори. Радев има конституция, но не сподели кои са били експертите в екипа, работил по предложението му за най-висш закон. Той със сигурност не я е написал сам.

„Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на гражданите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда повече гнева на хората“, заяви държавният глава.

Според него повечето граждани на България искат оставката на кабинета и провеждането на честни избори.

Той помоли депутатите да проявят доблест и да не гласуват за експертен кабинет след оставката на Бойко Борисов. Такъв кабинет би бил измама, тъй като ГЕРБ ще организира изборите.

Той подчерта, че протестите не стихват и в големите градове в Западна Европа. А именно нестихващото недоволство било общественият вот на недоверие към правителството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html