събота, 27 април 2024 г.

Безлов: Братя Галеви още управляват Дупница

Тихомир Безлов

„Моето впечатление е, че при разследването за пране на пари стана ясно, че Братя Галеви имат много инвестиции в Дупница и региона. Като че ли има няколко човека, които продължават да движат бизнеса им в града. Вероятно местните знаят повече, но никой не желае да говори.“

Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред БНТ.

Той беше в студиото да коментира изчезването преди месец на Янек Миланов. Мъжът, който живее в Париж, се е скарал заради жена с един от бившите им „лейтенантни“ в Дупница Васил Капланов-Каплата. Следват тормоз, нападения и накрая изчезването на Янек.

В момента продължава издирването. Вече е проверен половината от набелязания район с площ от 120 кв. км. От днес в издирването ще се включи и конна полиция поради трудната достъпност на местностите, които трябва да бъдат претърсени.

„Личните ми спомени са, че някъде 2005-2006 година изведнъж Дупница стана тема в медиите, започна да се коментира как Галеви контролират града. Темата попадна и в международните големи медии.

Навремето беше проведено едно мащабно разследване по отношение на Братя Галеви, в крайна сметка имаше съдебен процес и те бяха оправдани на първа инстанция в Кюстендил, на втора инстанция Апелативният съд ги осъди на 7 години и 2012 г. Касационният съд потвърди присъдата и тогава братята изчезнаха. Пламен Галев беше пуснат като кандидат за депутат и тогава те изчезнаха“, заяви Безлов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html