събота, 4 май 2024 г.

Тихата доброта на Дензъл Уошингтън, която промени живот

Чадуик Боузман

На 28 август след продължителна борба с рака на дебелото черво си отиде талантливият 43-годишен холивудски актьор Чадуик Боузман.

Трагичната новина обаче даде началото на вълна от вдъхновяващи истории за личността на актьора и хората, помогнали в този живот. За разлика от много други известни звезди, чиито добри качества биват преувеличавани след кончината им, случаят с Боузман не е такъв.

През цялата си кариера американецът се славеше с добър нрав и любезност. Нещо повече, в публичните си изяви той не спираше да благодари на хората, които са му помогнали в този живот. И които са го вдъхновили той да помага на другите.

Особено вдъхновяващ е случаят с прочутия актьор Дензъл Уошингтън, който променя завинаги живота на Боузман. Докато следвал режисура в университета „Хауърд“, Боузман трябвало да запише уроци по актьорско майсторство. Изискването на университета било такова, че той нямало как да завърши без тях.

Една от преподавателките му – Филиша Рашад – вижда неговия талант и му препоръчва да запише курс в Оксфорд. Това обаче е извън финансовите възможности на младежа. Рашад не се отказва и се свързва със свой приятел, който приема да покрие разноските по обучението на момчето в Оксфорд.

Тайната на Дензъл Уошингтън

Това променя живота на Боузман, който благодарение на таланта си и тези курсове си пробива път в Холивуд. Едва през 2018 г. той разкрива кой е тайният меценат:

„През цялата си кариера крих кой ми помогна тогава. Когато се върнах в САЩ, получих писмо, в което пишеше, че Дензъл Уошингтън е платил за мен. Нямаше да има Черна пантера без него“, заяви той в предаването на Джими Фалън.

В същата година той се среща за пръв път с великия актьор. По време на премиерата на филма, в който Боузман играе главната роля – „Черната пантера“ – двамата се засичат. Младият артист му разказва случката, на което Уошингтън отговаря шеговито: „Ами да, затова съм тук, дължиш ми пари. Давай ги насам“.

Десетилетия след благородния жест и 2 години след срещата им Уошингтън скърби за смъртта на своя приятел:

„Той беше нежна душа и брилянтен артист, който ще е с нас завинаги благодарение на своите великолепни роли по време на кратката си, но ярка кариера. Бог да благослови Чадуик Боузман“, заяви актьорът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html