петък, 26 април 2024 г.

Виландер: За Григор е добре, че няма да има публика в САЩ

Липсата на публика може да е плюс за най-добрия български тенисист Григор Димитров смята носителят на 7 титли от Големия шлем Матс Вилантер.

„Видяхме Григор на Western&Southern Open миналата седмица, където според мен се представи много добре предвид обстоятелствата. Лично аз не се съмнявах, че ще играе на US Open, стига да е здрав. Смятам, че липсата на фенове ще му се отрази добре, тъй като съм забелязал, че понякога губи концентрация, когато играе пред многобройна публика“, коментира пред Tenniskafe.com шведът. „Сега ще играе единствено за себе си и мисля, че от чисто психологическа гледна точка ситуацията ще бъде много удобна за него“, убеден е легендарният швед, който сега се изявява като телевизионен коментатор.

Новак Джокович пък е абсолютен фаворит за трофея на започващия днес втори за годината турнир от Големия шлем – US Open. Мнението е на друга легенда – Джон Мекенроу. „Определено моят основен фаворит е Новак. За съжаление, Рафа Надал и Роджър Федерер няма да играят тук и това малко боли. Не мисля, че шансовете за титла на Джокович някога са били по-високи“, сподели пред ESPN американецът, който също има 7 титли от Големия шлем.

В събота сърбинът спечели Мастърса в Ню Йорк и е в серия от 23 поредни победи от началото на годината. „Нивото на играта му е по-високо от това, което някога сме виждали. Той няма да има нужда да играе срещу двама от най-големите си съперници. Джокович не е загубил нито един мач през цялата година. Това е невероятно“, обоснова се тенис специалистът.

Джокович преследва своята 18-а титла от Големия шлем и четвърта на US Open.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html