петък, 3 май 2024 г.

Прокуратурата проверява Дом за хора с увреждания

Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира във връзка със случаите на заболели от COVID-19 в Дом за хора с увреждания в с. Джурково, община Лъки, област Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Окръжната прокуратура – Пловдив разпореди незабавно да бъде извършена съвместна проверка от отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив и РЗИ-Пловдив, която трябва да установи следното: спазват ли се в дома въведените на територията на Република България противоепидемични мерки; какъв е режимът, въведен от ръководителя на институцията за спазване на мерките, и с какви актове е сторено това; какъв е пропускателният режим в дома за домуващи, персонал и посетители и какви мерки са предприети за спазването му; извършвани ли са били от РЗИ проверки за спазване на противоепидемичните мерки в дома и какъв е бил резултатът от тях; по какъв повод, в какви срокове и по какъв алгоритъм е било проведено епидемиологичното проучване в дома и др.
21 са положителните проби за COVID-19 в Дома в с. Джурково – 16 лица с увреждания, заедно с първите три жени, хоспитализирани в Инфекциозната клиника на УМБАЛ “ Свети Георги“. От тествания персонал има една заразена медицинска сестра и 4 санитари/перачи. Всички хора от персонала, дали положителни проби, са се съгласили да бъдат хоспитализирани в дома и докато са в състояние, ще изпълняват функциите си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html