неделя, 28 април 2024 г.

„Челси“ с нов удар, взе капитана на ПСЖ

„Челси“ продължи с ударната селекция. Лондончани привлякоха Тиаго Силва без пари. Договорът на дългогодишния капитан на ПСЖ е за 1+1 години.

Бразилецът е шестото лятно попълнение на Франк Лампард след Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Маланг Сар и Шавиер Мбуямба.

35-годишният Тиаго Силва прекара осем години на „Парк де Пренс“ след пристигането си от „Милан“. За парижани той записа впечатляващите 315 мача със 17 гола и 5 асистенции. През този период Силва спечели титлата на Франция цели 7 пъти, като освен това завоюва 5 пъти Купата на страната, 6 пъти Купата на лигата и 7 пъти Суперкупата на Франция.

„Толкова съм щастлив, че идвам в „Челси“. Доволен съм, че ще бъда част от вълнуващия състав на Франк Лампард през следващия сезон. Тук съм, за да се боря за отличия. Ще се видим скоро, фенове на „Челси“. Гледам напред към възможността да играя на „Стамфорд Бридж“ много скоро“, заяви щастливият Силва.

35-годишният Силва е най-възрастният играч, с когото подписва „Челси“ след Дидие Дрогба, който се присъедини към клуба през 2014 година. Тогава нападателят бе на 36 години.

От началото на летния прозорец от „Челси“ пръснаха около 160 млн. евро, без да броим Маланг Сар и Тиаго Силва, които са привлечени като свободни агенти. Тепърва предстои да бъде обявен трансферът на Кай Хаверц от „Байер“ Леверкузен, който ще струва още 100 млн. евро

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html