четвъртък, 2 май 2024 г.

Коварен жребий за Гришо и Цвети на US Open

Григор Димитров ще започне участието си на тазгодишния US Open с двубой срещу американеца Томи Пол. Хасковлията, който е поставен под №14 в основната схема, е полуфиналист от миналата година, когато отстъпи пред Даниил Медведев. Българинът ще търси реванш от Пол за загубата в пет сета през януари на Australian Open.

При успех във втория кръг първата ни ракета ще играе срещу Мартон Фучович или Уго Делиен. Само преди дни унгарецът го би в три сета на Мастърса в Ню Йорк. В третия кръг пък е възможен сблъсък с №22 в схемата Николоз Басилашвили (Груз).

Откритото първенство на САЩ започва на 31 август. Водач в схемата е Новак Джокович, трикратен първенец в турнира.

При дамите Цветана Пиронкова ще се изправи срещу 21-годишната рускиня Людмила Самсонова. Това ще е първи официален мач за пловдивчанката от 3 години насам, след като за последно игра на „Уимбълдън” през лятото на 2017 г.

Ако успее да надвие съперничката си в първия кръг, 32-годишната Пиронкова ще си осигури среща с победителката от двубоя между световната №16 Гарбине Мугуруса или японката Нао Хибино.

Актуалната първа ракета на България Виктория Томова стартира с мач срещу американката Аманда Анисимова, която е поставена под №22. Във втори кръг 25-годишната софиянка може да се изправи срещу рускинята Наталия Вихлянцева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html