четвъртък, 2 май 2024 г.

ЦСКА се спаси от огромен резил в Европа

С гол на Али Соу в 91-ата минута ЦСКА се спаси от голям резил в Лига Европа. В мач от първия предварителен кръг на надпреварата „червените” спечелиха с 2:1 срещу малтийския „Сайрънс“. Абсолютните дебютанти в надпреварата бяха много близо до сензацията, след като първо изпуснаха дузпа, а след това и поведоха насред „Българска армия”.

Решаващи за ЦСКА се оказаха смените на Стамен Белчев. Ахмед Ахмедов изравни след подаване на Санкаре, а Георги Йомов асистира на Соу, който сложи край на мъките на домакините.

След мача треньорът на ЦСКА Стамен Белчев се извини на феновете от името на целия отбор.

„Добре бяхме разузнали противника. Подценяването, което го имаше в отбора ни попречи. От неделя повтарям, че силите в Европа са изравнени. Искам да се извиня т името на целия отбор за това, което показахме. Недопустимо е футболистите на ЦСКА да играят по този начин. Като тръгваш да се настройваш, се получава това напрежение. Възползваха се от индивидуалните грешки при дузпата и гола. В бъдеще е важно да изглеждаме доста по-добре срещу, който и да е. Трябва да изчистим грешките, които допуснахме срещу „Сайрънс“. От утре се готвим за мача със „Славия“, заяви сред срещата Белчев.

„Беше много труден двубой, щастлив съм, че победихме. Не мога да кажа какво ни липсваше, уморени сме. Трябва да мине време и да погледнем по-детайлно на случилото се. Имаме много добри офанзивни футболисти. Треньорът решава на кой да заложи, а ние се придържаме към неговата схема. Трябваше да играем по-добре срещу „Сайрънс“. Може би щяхме да подходим по друг начин, ако съперникът бе по-сериозен”, коментира Али Соу след срещата.

„Много съм щастлив, че Ахмедов влезе и вкара. Неговият гол ни върна в мача. За нападателя е по-лесно, когато има някой до него. Трябва да продължим да работим и тренираме сериозно, всеки мач е важен и трябва да сме подготвени. Феновете ни липсват, те са били до нас в лоши и добри дни”, допълни нападателят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html