четвъртък, 2 май 2024 г.

Александър Симов безпощаден: доцент Стойчев е лакей и папагал!

Политологът Стойчо Стоев отправи неприлични жестове към ...

Депутатът от БСП Александър Симов избухна срещу нашумелия напоследък политолог доцент Стойчо Стойчев, който се прочу с акцията си срещу протестиращите пред Румънското посолство.

„Антени“ публикува коментара на Александър Симов без редакторска намеса:

Доц. Стойчо е болезнена метафора за интелектуалния крах на анализаторската мисъл у нас. Не казвам, че няма анализатори, а това, че медиите канят единствено колективния Стойчо. Гербаджийски лакей спешно повишен до „политолог“. Папагал на опорни точки. Телевизионен подмазвач.

А тази „акция“ пред болницата в Курило е най-добрия знак за това. Гневът на придворния шут е предизвикан от писмото на доктор Цветеслава Гълъбова до СУ, която просто питаше може ли човек, който вдига средни пръсти срещу протестиращи да бъде преподавател в толкова престижна институция. Този въпрос обаче остава да виси с пълна сила. Какво може да научи студентите си той?

Да превиват гръбнак пред мутрите? Да се кланят на силните на деня? Да размахват средни пръсти на всички, които искат промяна и проветряване на тази корупционна смрад? Вън доц. Стойчо от СУ!“

„Антени“ припомня, че непремереното държание на Стойчев не е единствената му спорна публична изява последно време. Миналата седмица в 02:00 сутринта той отиде пред входа на психиатричната болница в Курило, за да търси сметка на директорката Цветослава Гълъбова.

Ден преди това тя бе изпратила писмо до управата на СУ с искане за реакция на учебното заведение срещу доцента, който уронва престижа на институцията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html