петък, 26 април 2024 г.

Върба ни хвали: България има 3-4 отбора на европейско ниво

Борис СПАСОВ

България има три-четири отбора на европейско ниво, похвали ни треньорът на „Лудогорец“ по време на пресконференцията си преди утрешния мач с „Мидтиланд“ от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата е от 20,30 часа в Разград.

“В квалификациите на Шампионската лига няма как да си избираме съперници. Отборите са трудни. Това са шампиони. Знаем, че съперникът е тежък“, каза още той.

„Техният минус е, че досега са играли само контролни срещи. Но са професионалисти и знаят какво да правят. Гледах доста техни мачове. Това е един много класен отбор. Предимство е, че играем вкъщи, но не е добре, че няма публика”, обясни Върба, който припомни голямата цел на разградчани.

“Аз и „Лудогорец“ сме участвали в групите на Шампионска лига. Ще се радвам да преживеем това отново”, допълни чешкият специалист, който коментира и отсъствието на голямата звезда на „Мидтиланд“ Eвандер.

“Труден въпрос. Не знам как точно да отговоря. Той им е основен футболист. Но не мисля, че датският шампион няма с кой да го замени. В последните два мача без негово участие се справиха добре. С него и без него ни очаква страшно тежък мач”, продължи специалистът.

“В „Лудогорец“ стават промени. Радостен съм, че клубът привлече тези играчи. За краткото време се справят много добре. Последните три мача бяха доста позитивни и дано продължим така. Датският отбор е тежък съперник, но българските отбори имат качества и това ще се види скоро“, категоричен е Върба.

„Знаем, че скандинавските отбори са добре организирани, тренирани и много здрави. Водещите датски тимове често играят в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Те и ние имаме еднакви амбиции и ще ги следваме докрай. Подготвени сме за тежък двубой. Всички знаем, че играем един мач, което малко усложнява нещата. Както ние, така и противникът ще бъдем подсигурени в защита. Но от друга страна, ще се опитаме да принудим съперника да направи грешка и да я накажем. Мачът ще е доста интересен”, завърши треньорът на „Лудогорец“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html