четвъртък, 25 април 2024 г.

Гледаме Мариус Куркински и „Физика на тъгата“ на „Аполония“

Снимка: Фейсбук

Огромно разнообразие от културни събития ще предложи 36-ото поредно издание на Фестивала на изкуствата Аполония. Тази година то ще се проведе от 1 до 6 септември в Созопол. Едно от най-големите културни мероприятия ще бъде открито с концерт на един от най-добрите джаз пианисти Живко Петров и музикантите Димитър Карамфилов и Митко Семов. Специален гост ще бъде световноизвестният пианист Людмил Ангелов.

В рамките на „Аполония“ зрителите ще могат да се насладят на юбилейния моноспектакъл на Мариус Куркински „Мариус на 50“, както и много други театрални постановки. Организаторите на фестивала са помислили и за киноманите. Програмата включва прожекции на редица филми, два от които на Теодор Ушев – „Физика на тъгата“ и „Сляпата Вайша“, който беше номиниран за „Оскар“ за късометражен анимационен филм.

Сред акцентите на „Аполония“ 2020 е и майсторският клас за млади оперни изпълнители, воден от големият български бас Орлин Анастасов. На сцената на Амфитеатър „Аполония“ концерти ще изнесат и редица други популярни родни изпълнители, като Ицо Хазарта, Любо Киров, Графа и „Фондацията“. По традиция по време на фестивала ще се проведе и Книжната Аполония.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html