понеделник, 29 април 2024 г.

И Цецо Цветанов пише Конституция

 

 

Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ Цветан Цветанов също се включва в мозъчния тръст от кандидат-конституционалисти. Независимо че няма и елементарна юридическа грамотност, бившият втори в ГЕРБ е дал нареждане на бъдещите си съпартийци от новосъздаващата се формация „Републиканци за България“ да сондират мнения и предложения за евентуалните промени в Конституцията. Разбира се, инициативата е твърде самодейна и демонстрира пълната липса на идеен потенциал у Цветанов и неговите последователи, които се самоприемат съвсем на сериозно като крайни евроатлантици и ястреби на десницата. За целта се използва един от платените сайтове на Цветанов, озаглавен Топновини.

В сайта освен че критикуват и без това калпавия проект на ГЕРБ, предлагат на любезните си читатели да се включат с идеи за Конституцията. Нещата са на основата на добре познатия олимпийски принцип „важно е участието“. Да дадеш на българина да предлага промени в основния закон, е все едно да дадеш на луд картечница. Именно на това разчитат от партията на Цветанов за популяризиране на политическия си проект и за нещо като идейна легитимация, колкото и сложно да звучи последното за симпатизантите на не особено ерудирания бивш вътрешен министър.

Напъните на Цветанов и на неговите медии поставят в бъдещите комикси собственика на верига от апартаменти редом до правосъдния министър Данаил Кирилов. Общото между двамата е излъчването, юридическата грамотност и неистовото им желание да работят в полза на хората.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html