четвъртък, 2 май 2024 г.

ЦСКА поведе в класирането, но даде две жертви преди старта в Лига Европа

ЦСКА оглави класирането в efbet Лига, след като спечели с 2:1 гостуването си на „Ботев“ (Враца) от третия кръг и събра 7 точки в актива си. В герой за „червените“ се превърна Али Соу, който направи няколко пропуска, но в крайна сметка реализира победното попадение. Преди това Енрике даде аванс на столичани, а Даниел Генов изравни.

Така „армейците“ загряха по най-добрия начин за мача си от квалификациите на Лига Европа този четвъртък. Тимът на Стамен Белчев приема малтийския „Сиренс“.

За мача обаче под въпрос са Тиаго Родригес и Жеферсон Телес, които получиха контузии и напуснаха принудително терена на стадион „Христо Ботев“. Бразилецът беше заменен още през първото полувреме с Петър Занев. Португалецът пък излезе в 80-ата минута.

„Доволен съм от резултата, от играта има още какво да се желае“, каза треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

„Победата беше много трудна. Започнахме добре мача и трябваше да го решим по-рано, но за целта бе необходимо да бъдем по-уверени“, посочи наставникът на „червените“ след успеха в третия кръг на първенството.

„След почивката също овладяхме инициативата и имахме тотален превес около 10-15 минути преди второто си попадение. Трябва да бъдем по-уверени във владението на топката и да показваме повече скорост в предни позиции. Съперникът бе добре подреден в защита, но в крайна сметка заслужено стигнахме до победата“, допълни Белчев.

Шампионът „Лудогорец“ спечели с 4:1 гостуването си на „Черно море“ и се доближи на точка зад ЦСКА. С шест е и „Локомотив“ (Пд).

Само след четири дни „Лудогорец“ приема датския „Мидтиланд“ в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Въпреки това треньорът Павел Върба заложи на повечето от титулярите си. Испанецът Ихиньо и ганаецът Тектепетей останаха резерви, но те се появиха след почивката.

Алекс Сантана (5), Кешеру (40), Жоржиньо (73)
и Ихиньо (88) вкараха за „Лудогорец“. От домакините се разписа Курьор (25).

“Двата отбора играха атакуващо и мачът беше доста интересен. Радва ме, че създадохме толкова много ситуации и отбелязахме четири гола. Ако играем дефанзивно, може би ще допускаме по-малко положения пред нашата врата, но това няма да се хареса на нашите фенове“, сподели треньорът на шампионите.

„Доволен съм, че и двамата ни централни нападатели вкараха. В един момент може да сменим и тактиката и да играем с двама нападатели. Стремим се да играем атакуващ футбол.“

„Амбициите ни не са се променили, ще направим всичко възможно да се класираме напред в Шампионската лига и ще съм щастлив, ако се озовем там, където всички искаме”, завърши Върба.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html