Начало НА ФОКУС Повдигнаха обвинения на двама от вандалите при румънското посолство

Повдигнаха обвинения на двама от вандалите при румънското посолство

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама във връзка с инцидента на протеста пред румънското посолство в София.

Потрошеният автомобил на кръстовището пред румънското посолство. Снимка: интернет

25-годишен е обвинен в това, че на 17 август на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“ около 21.30 ч. е повредил чужд лек автомобил, като счупил с удари предно стъкло на автомобила, а скачайки, е повредил предния капак. Повдигнато му е обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил е на собственичката на колата да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

 

На друг от протестиращите е повдигнато обвинение за това, че по същото време и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

 

 

Вчера с постановления на прокурор при Софийската районна прокуратура двамата са с взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. За единия ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.