Начало БЪЛГАРИЯ Над 8000 служители на КАТ ще контролират трафика по време на голямото...

Над 8000 служители на КАТ ще контролират трафика по време на голямото пътуване за празниците

Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са станали 264 тежки пътнотранспортни произшествия с над 200 ранени и 7 убити, припомнят от Пътна полиция. И предупреждават, че тази година над 8000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около предстоящите празници.

Подбирайте времето, в което тръгвате на път и проучвайте предварително маршрутите си, съветва комисар Мария Ботева от „Пътна полиция“.

„От 11 ч. днес до 21 ч. вечерта, утре от 8  до 12 ч., в четвъртък от 14 до 20 ч., 3 май, петък от 8 до 12 ч. и на 6 май, понеделник  от 14 до 21 ч. нашите екипи ще подпомагат движението и ще следят там, където има нужда да може да се помага, да се регулира“, каза тя пред БНР.

Специализирани полицейски акции за алкохол и наркотици ще има през нощта на 2, 3 и 5 май, предупреди комисар Ботева.

Полицията съветва още да обезопасите домовете си преди дълго пътуване, а ако планирате посещение в храмовете – пазете личните си вещи при струпване на хора и вържете дългите коси, заради опасност от запалване .

На пътуващите за чужбина Гранична полиция обещава безпрепятствено преминаване на граничните пунктове с извънредни дежурства на служителите и отваряне на всички гишета

Съветът е документите да се приготвят предварително, особено ако пътувате с деца.  Засилено полицейско присъствие във всички празнични дни ще има на гари, автогари, храмове, пазари и първомайски тържества, съобщи националното радио.