петък, 26 април 2024 г.

Красен Кралев нанася по 10 удара на крушата в минута

Красен Кралев може да послужи за пример на повечето си колеги и връстници. Спортният министър изненадващо се появи не на някой екзотичен плаж, а в боксовата зала, при това в разгара на лятото, пише в. „Галерия“. Той се похвали, че е успял да намери време в натоварената си програма за бърз спаринг. Пременен в професионални боксови ръкавици и специален предпазител на единия крак, Кралев демонстрира завидни боксови умения. Министърът ловко удрял крушата, независимо че няма възможност да е всеки ден в залата, а приятелите му се шегували, че нанасял по 10 удара в минута. Освен добра техника Красен демонстрира и интересен екип, решен в цветовете на българското знаме. В спортната зала той се появи с червен потник, зелени шорти и снежнобели чорапи и гуменки. Всъщност министърът отдавна е почитател на силовия спорт и неведнъж се е изправял на ринга дори срещу професионални състезатели. Преди две години той се пусна в двубой срещу гаджето на фолк певицата Десислава – Благой Найденов. Малката Кобра, както е прякорът му, доста се изпоти от мача, а на няколко пъти понесе технични удари от министъра. Тогава другите присъстващи в залата спортисти бяха респектирани от изявата на Кралев, който очевидно активно спортува, за разлика от някои свои колеги.

Впрочем малко хора знаят, че именно боксът е първият спорт, по който навремето Красен се запалва. В детските години родителите му много искали той да стане музикант. Идеята хич не му се харесвала, но заради майка си и баща си в продължение на цели 8 години свирил на пиано. Един ден обаче родителите му намерили скрити боксови ръкавици в музикалния инструмент. „2 години тренирах тайно с помощта на вуйчовците ми, които бяха боксьори. Тогава нашите разбраха, че не могат да се преборят с любовта ми към спорта. Учех в Английската гимназия във Варна, където боксът не се толерираше. Влязох в конфликт с учителя по физическо – той ме караше да правя циганско колело. Отказах, защото съм висок 1,87 метра и заповедта му беше абсурдна. Писа ми тройка за срока и като допълнително наказание ме накара да се явя на градския крос. За да натрия носа на учителя, се нахъсах и надбягах повечето от спортното училище, въпреки че бях с три ката дрехи отгоре. Забеляза ме треньорът по лека атлетика Васко Сотиров и след шест месеца вече бях в националния отбор“, разказва пред „Галерия“ в едно от малкото си лични интервюта Красен Кралев.

В младежките години Кралев тренирал лека атлетика

Оказва се, че леката атлетика му е кръвта. След като става национален състезател, започва да печели куп медали от различни първенства. През 1986 година дори става рекордьор на България на 20 км при юноши до 20 години. Има и две трети места на балканиада с представителния ни тим по кънтри крос. В казармата също не се отделя за дълго време от спорта. „В началото ме разпределиха в ракетните войски, но не изгубих вяра, че ще продължа в спортните школи. За щастие след един месец „Черно море“ си ме прибра, понеже Висшето военноморско училище ни подаде ръка и създаде спортна рота“, връща лентата назад спортният министър.

С леката атлетика обаче е свързано и единственото нещо, за което Кралев съжалява и до днес – че през 1987 година умишлено не завършва маратона в София. Отказва се 2 километра преди финала, въпреки че се движи отлично и бил напълно подготвен физически. Решил обаче да се спре, защото не искал да го преквалифицират в маратонец.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html