събота, 27 април 2024 г.

ЦСКА с трансферен удар, привлече внук на „синя“ легенда!

ЦСКА привлече Георги Йомов от „Славия“. Двата клуба финализираха и последните детайли по трансфера и във вторник офанзивният халф ще започне тренировки с новите си съотборници.

23-годишният футболист идва на „Армията“ след петгодишен престой при „белите“, където записа 111 мача във всички надпревари, отбелязвайки 16 гола и 20 асистенции.

Йомов е внук на легендата на „Левски“ Тодор Барзов. Самият той е юноша при „сините“, но след като не получава шанс на „Герена“, се мести в „Славия“. Налага се неговият баща да плати 37 000 лева, за да откупи правата му.

По ирония на съдбата през 2018 г. той взе Купата на България, като вкара победната дузпа във финала срещу „Левски“.

Йомов веднага ще бъде на разположение на наставника Стамен Белчев, като ще бъде картотекиран и за предстоящото участие на „червените“ в Лига Европа.

„На ЦСКА не се отказва! Веднага приех възможността да премина в най-успешния български футболен клуб. Познавам повечето от момчетата, с които съм играл в националните гарнитури на страната. Личните ми амбиции напълно се припокриват с тези на клуба, а те са да се борим за победа във всеки мач, титла и купа на България, както и отлично представяне в Лига Европа през този сезон и занапред. Ще дам всичко от себе си да се преборя максимално бързо за титулярно място в състава и да докажа на най-великата публика, че заслужавам да нося червената фланелка!“, заяви новото попълнение на „армейците“ пред клубната медия.

Георги Йомов е гласен за заместник на Кристиян Малинов, който ще продължи кариерата си в Белгия. „Червените“ вече са договорили трансфера с тамошен клуб, за което ще получат около 500 000 евро.

В неделя Малинов не взе участие при победата на ЦСКА с 2:1 над „Ботев“ (Пловдив) именно заради предстоящия трансфер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html