петък, 26 април 2024 г.

„Левски“ държи на своето, няма да подпише договора за тв правата

От „Левски“ за пореден път обявиха, че няма да подпишат новия договор за телевизионните права. Това стана ясно след съвместно заседание на Надзорния и Управителния съвет на клуба.
„Сините“ посочиха, че са подписали „с особено мнение“ предложението за разпределението на парите за последния сезон на настоящия договор.
Ръководството изтъква, че няма да подпише одобрения от БФС нов договор и „ще използва всички механизми, за да защити правата си като най-популярния и атрактивен за телевизионните зрители футболен клуб в страната“.

В края на юни след свое заседание изпълнителният комитет на БФС обяви, че е прието предложението на „Нова броудкастинг груп“ за подновяване на договора за още 5 години (2021-2026 г.) срещу 6.5 млн. лева на сезон. „Левски“ и ЦСКА възразиха, но от футболния съюз отвърнаха, че въпреки това ще подпишат.

По това време новият собственик на „Левски“ Наско Сираков постави темата за конфликта на интереси около Кирил Домусчиев и каза, че договорът „заробва всички клубове“. Собственикът на „Лудогорец“ и „Нова броудкастинг груп“ отвърна, че „ако някой е готов да даде повече, е добре дошъл“.

В същото време ръководството на „сините“ се похвали, че вече е върнало тегления наскоро заем в размер на 199 999 лева. От клуба посочиха, че на съвместно заседание в четвъртък членовете на Надзорния и Управителния съвет са гласували погасяването на сумата.

Заемът, чрез който бяха платени заплати на футболисти, е изплатен предсрочно с минимална лихва, информират от клуба.

Темата предизвика вълнение сред привържениците, тъй като сумата беше осигурена потайно. Два дни по-късно от „Левски“ съобщиха, че е взет „малък заем от малка фирма“ и че няма да има проблем с погасяването му. Но не обявиха името на фирмата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html