петък, 29 март 2024 г.

Чистка в „Барса“ след унижението от „Байерн“

„Байерн“ (Мюнхен) унижи „Барселона“ на полуфиналите в Шампионската  лига по невиждан начин с 8:2 на неутралния терен на стадион „Луж“ в Лисабон.

Томас Мюлер откри резултата още в четвъртата минута, но малко след това съотборникът му Давид Алаба си заби нещастен автогол.

Лео Меси нацели гредата при смут в отбраната на баварците, които се съвзеха набързо и постепенно наложиха волята си. Само в рамките на десет минути каталунците глътнаха още три гола, дело на Иван Перишич, Серж Гнабри и Мюлер.

Десетина минути след почивката Луис Суарес върна „блаугранас“ в мача, но малко след това Джошуа Кимих възстанови разликата от три попадения с петия гол във вратата на тер Стеген тази вечер.

В заключителната част на мача „Байерн“ отново се развихри. Роберт Левандовски също записа името си сред реализаторите, а още два гола добави Филипе Коутиньо, който е собственост на Барса.

На полуфиналите баварците излизат срещу победителя от днешния 1/4-финал Манчестър Сити – Лион.

Ръководството на Барселона пък със сигурност ще уволни треньора Кике Сетиен след позорната загуба в Шампионската лига. Със сигурност от отбора ще си тръгнат и доста футболисти, включително и някои от звездите. Изпълнителният директор Оскар Грау и спортният шеф Ерик Абидал също ще разделят с постовете си. Президентът Хосеп Бартомеу обаче не смята да подава оставка.

Няколко каталунски издания съобщават, че фаворит за нов треньор на Барса е Маурисио Почетино. По неговото привличане се работи от няколко седмици, а преди броени дни аржентинецът е бил на вечеря с Бартомеу. Споменава се и името на Шави Ернандес, но много по-вероятно е на „Камп Ноу“ да гласуват доверие на Почетино, който е свободен, откакто напусна „Тотнъм“ през миналата година.
Припомняме, че Сетиен пое „Барса“ през януари тази година, наследявайки Ернесто Валверде. „Лос кулес“ обаче завършиха сезона без трофей. Те бяха изпреварени от „Реал“ (Мадрид) в Ла Лига, отпаднаха от „Атлетик“ (Билбао) за Купата на краля.

Cadena COPE пък прогнозира, че след поредния провал в Европа звездата Лионел Меси няма да поднови договора си с клуба и ще си тръгне след края на настоящия сезон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html