петък, 26 април 2024 г.

Първо в Антени: Пранди хвърля талант на ЦСКА в битката за Евро 2021

 

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди възнамерява да разчита на 19-годишния талант от школата на ЦСКА Димитър Димитров по време на квалификациите за Евро 2021. През януари нашите гостуват в Израел, където за квота ще спорят с тимовете на домакините и Австрия.
207-сантиметровият диагонал бе част от лагера на първия ни отбор в зала „Арена Армеец“ и се представи впечатляващо в двете контроли на родна земя с Молдова. В първата среща, спечелена с 30, левичарят изригна с 12 точки, а във втората (3:1) бе най-резултатен с 15.
Професора вижда в Димитров чудесна алтернатива на капитана Цветан Соколов, който от новия сезон ще носи екипа на „Динамо“ (Москва). Другата опция на този пост е Велизар Чернокожев.
Идеята, с която италианецът продължава работата си с първия ни отбор, е именно подмладяването, а това се видя и с повиквателните, които получиха за мачовете с Молдова – Денис Карягин, Дамян Колев и Мирослав Димитров.
„Аз ще разчитам най-добрите български волейболисти. Освен капитана Соколов тук са Георги Братоев, Гоцев, Скримов. Те са постоянното звено в отбора, част от тима, който игра до миналата година. Тук са също така някои, които вече присъстваха в състава като Мартин Атанасов, като Алекс Грозданов, като Каракашев и други. Към тях се добавят новите таланти, тъй като България има някои интересни млади дарования. Моя задача е да ги интегрирам в състава, така че за следващите състезания да имаме отбор, който е смес от опит и младост. И не само – искам новият тим да покаже най-добрите черти на българския волейбол“, коментира по темата неотдавна Пранди.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html