петък, 26 април 2024 г.

Новият в „Лудогорец“: Българският футбол е различен, но в крайна сметка навсякъде е една топка, две врати и трябва да вкараш

 

Испанският нападател Ихиньо Марин, който подсили атаката на „Лудогорец“, сподели първите си впечатления след пристигането си в Разград. 26-годишният футболист заяви, че е наблюдавал мачовете на „Лудогорец“ в Европа и стилът на отбора му допада.

„Идвам с големи амбиции. Искам да помогна с много голове за тима да постигне целите и задачите, които си е поставил. Още първия ден ми показаха града. Всичките ми съотборници се отнесоха добре с мен. Много ми помагат, за да се адаптирам бързо“, заяви Марин.

„Много добри играчи има тук. В момента се намираме в процес на сплотяване на колектива. Когато премине този етап, отборът също ще се подобри. Една-две седмици не бях тренирал. Върба е добър специалист. Като минат дните на опознаване, отборът ще бъде добре“, сподели още испанецът.

„Наблюдавах „Лудогорец“ в Европа, в българското първенство още не съм. Видях, че се класираха за Шампионска лига няколко пъти и за Лига Европа също. Хареса ми стилът, който практикуваха. Българският футбол е по-различен от испанския. Но в крайна сметка е една топка и две врати и трябва да вкараш във вратата. Човек трябва просто да свикне с българския футбол. Разбира се, виждал съм на тренировка моите съотборници. Ще се опитам да спечеля доверието на треньора. Мисля, че моята сила е играта с глава“, допълни още Марин.
В същото време стана ясно, че нападателят на „Лудогорец“ Клаудиу Кешерю е напълно здрав. В началото на седмицата голмайсторът на „орлите“ се е подложил на PCR тест, който е отрицателен, съобщава „Гонг“.

“Последните ни резултати не са добри, това е ясно. Ние си казахме някои неща в съблекалнята, но не мисля, че има напрежение. Ще се опитаме да спечелим. Ако не стане, всичко е възможно да се случи”, коментира наставникът на шампионите Върба лошия старт в първенството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html