петък, 26 април 2024 г.

Шестима от НСО наказани заради „Росенец”

Шестима служители на Националната служба за охрана са наказани заради пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк „Росенец“, съобщиха от НСО. Имена не се съобщават.

Цивилни гардове от НСО не допуснаха Христо Иванов да дебаркира на „Росенец“. Снимка“ moreto.net

На 7 юли т.г.  съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов и още двама членове на движението направиха неуспешен опит да стъпят на плаж, държавна собственост, намиращ се в непосредствена близост до имота, известен като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Но те бяха грубо изблъскани от плажа от охранителите, които отказаха да съобщят дали са от НСО или не, а знамето, което активистите на „Демократична България“ поставиха на плажа, беше изхвърлено от един от гардовете.

„Росенец“ показва как българските институции и българските закони за определени хора се изключват като лампичка на нощно шкафче, за да могат в тъмното те да правят каквото си поискат, заяви ден след това Христо Иванов.

Два дни по-късно беше назначена служебна проверка, а след нея дойдоха и наказанията.

Двама служители са уволнени заради допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на НСО, се казва още в съобщението.  Двама служители на ръководни длъжности пък са наказани с „предупреждение за понижаване в звание“, а други двама на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html