събота, 27 април 2024 г.

„Левски“ разпродава на безценица

Футболният „Левски“ отчаяно се нуждае от пари и един от вариантите да ги набави е чрез трансфери на основни футболисти. Това обаче за момента не се получава.
„Сините“ официално продадоха капитана си Иван Горанов в белгийския „Шарлероа“. Преди дни той премина успешно медицинските тестове и подписа своя личен договор. За него на „Герена“ обаче те ще получат едва 125 000 евро. Сума, която ще покрие максимум вноска и половина към НАП.
Както е известно, клубът и Агенцията имат договор за разсрочено плащане на задълженията. Всеки месец „сините“  трябва да внасят по 143 000 лв.
По-големият проблем обаче е, че клубът може да изпусне исландския национал Холмар Ейолфсон без пари. Защитникът няма никакво намерение да се завръща в „Левски“.
В четвъртък той навърши 30 години и отпразнува юбилея си със семейството в Рейкявик. Холмар беше опериран в края на миналия сезон от двойна херния, но вече трябваше да бъде готов за тренировки. Него обаче никакъв го няма.
Ейолфсон е най-скъпоплатеният играч в състава и ако не се намери купувач, то следващата опция пред клуба е разтрогване на договора по взаимно съгласие.
Янис Каргас също ще напусне Левски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html