четвъртък, 2 май 2024 г.

Честит имен ден, скъпи Валери. За подарък – релса

Калоян КОНСТАНТИНОВ

Валери Симеонов. Снимка: gong.bg

Днес имен ден има вицепремиерът Валери Симеонов. Името произлиза от латинския език и значи „Да бъдеш силен“.

Без съмнение, Валери е сред най-силните политици в България. Той е истински патриот.

Преди време, през 2017 г., сам спря турска баба на границата и не ѝ позволи да влезе в тактовината ни. След това, през 2018 г., се опълчи на друга жена, този път германската евродепутатка Франческа (Ска) Келер, която нарече „нагла и самонадеяна особа с неоправдано самочувствие“.

По-късно същата година отново се изрепчи на група жени – този път майките на деца с увреждания, които нарече „кресливи жени с уж болни деца“ и ги понахока още малко.

Досега не е известен случай силният мъж да се е изказвал по подобен начин лице в лице с друг мъж.

За протестиращите през 2020 г. се изказва ласкаво, наричайки ги „лузъри“, тоест „загубеняци“.

На собствения си син пожела да е по-скоро мъртъв.

Това е една бърза и съвсем непретенциозна извадка от изключителното богатото творчество на Валери. Пардон, на г-н Симеонов. Нямаме удоволствието да се познаваме лично с него все още.

Някой ден. Тет-а-тет.

Ако можех, за подарък бих му подарил една релса, с която да иде на бургарския мост и… той си знае. Преди време го гонеха някакви мисли да скача от него, но аз в никакъв случай не намеквам подобно нещо.

По-скоро да му напомня за силното му мъжество и яка като стомана воля. За гордите си години като поборник срещу турските баби и българските майки. За блюстител на глутеус максимуса на Бойко Борисов. За пинчер на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Честит имен ден, скъпи Валери.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html