петък, 26 април 2024 г.

Богомил Грозев се връща на студентската скамейка

Доскорошният водещ на новините на „Нова“ Богомил Грозев ще става студент. От тази есен той ще запише една от магистърските програми на пловдивската академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. Обучението на Грозев, който отдавна е прехвърлил 40-те, ще продължи една година, в края на която ще трябва да напише и защити пред комисия дипломна работа. Завръщането към университета се налага заради новия пост, който заема – шеф на общинският институт „Старинен Пловдив“. Богомил няма необходимото образование за него и затова го посъветвали да запише магистратура в академията, за да не се наложи да бъде съкратен. Най-вероятно Грозев се е насочил към специалността „Арт мениджмънт“. Като шеф на културния институт, Грозев отговаря за някои от най-важните национални и световни културни паметници – Античния театър, Римския стадион, базиликите, Балабановата къща, къща „Хиндлиян“ и къща „Недкович“.

Бившият телевизионен водещ изпълнява длъжността от февруари месец тази година, като още тогава жителите на Града под тепетата се запитаха дали той има нужната квалификация. „Нито е пловдивчанин, нито познава града, нито има опит в управление на историческо наследство, нито е минал през конкурс, най-вероятно няма и подходящо образование“, гневяха се хората в социалните мрежи. По-активните от тях дори направиха запитване за квалификацията на Грозев и от община Пловдив заявиха, че по-късно във времето ще уточнят този въпрос. Отговор така и не се получи, но новинарят е бил натиснат да запише магистратурата, за да бъде всичко законно.

Иначе Грозев няма никакъв опит в управлението на културни обекти и събития. Има инженерно образование, каквото притежават и баща му, и брат му. Почти през целия си съзнателен живот пък се е занимавал с журналистика.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html