четвъртък, 25 април 2024 г.

Екатерина Захариева спрягана за премиер

Външният министър Екатерина Захариева е спрягана за премиер, твърди отлично информиран източник за „Антени“. Бившият секретар на президента Росен Плевнелиев е най-вероятната кандидатура, въпреки че във въртележката от имена се чуват още двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Димитър Николов.

Захариева ще заеме мястото на Бойко Борисов в евентуален експертен кабинет, ако се сбъднат прогнозите, че Бойко Борисов подаде оставка и не се тръгне към предсрочни избори. По-рано днес, веднага след петия вот на недоверие, Дончев заяви, че ще има промени в кабинета, а темата за оставки също не е изключена от обсъждане.

Идеята за експертно правителство е не на кого да е, а на Ахмед Доган, който обича да казва, че управлява държавата и всички важни въпроси минават през неговото одобрение. Двама от тримата, спрягани за най-високия пост в изпълнителната власт, не влизат в неговите планове и това са Дончев и Николов.

Екатерина Захариева е сред фаворитите и на Бойко Борисов, който заради нестихващите протести обмисля да се оттегли от поста си и да го сдаде на външния министър. Не е без значение и фактът, че Захариева е жена, а това, чисто стратегически, може да потуши до известна степен напрежението по улиците. Борисов разчита да остане на заден план за известно време, за да постегне редиците на ГЕРБ преди изборите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html