събота, 27 април 2024 г.

Божков готви нови скандални разкрития, СП отвръща на удара с арест на 30 души, близки до хазартния бос

Мащабна операция на Специализираната прокуратура и МВР стартира рано тази сутрин в столицата. По неофициална информация са задържани около 30 лица – охранители и приближени до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който от половин година се укрива в Обединените арабски емирства.

Част от задържаните са бивши служители на МВР. Извършват се претърсвания и изземвания. Преди месец при подобна операция, прокуратурата откри в приближен до Васил Божков, бивш началник в ЦСБОП, снимки и лична информация за магистрати и членове на техните семейства, напомня bTV.

Акцията срещу хората на хазартния бос идва по-малко от 24 часа след шумно обявената от него инициатива по задаване на въпроси. Вчера Божков, разочарован, че финансовият министър не смята да си подава оставката, разгласи следния текст:

„Въпреки сигналите за очевидни престъпления на Владислав Иванов Горанов никой не го разследва. Никой от народните представители не пожела да му потърси отговорност днес в Парламента.
Българските политици опорочават държавността. Управляващи и опозиция са в непоклатима коалиция и не допускат промяна повече от 30 години.
Промяната вече е неизбежна.
PS: Въпреки че съм бил заобиколен от политици, аз не съм политик. Развивал съм се не благодарение на тях, а въпреки тях. Не се страхувам нито от неудобни въпроси, нито от изобличаващи отговори.
Утре ще имате възможност да ме попитате за всичко. Ще отговоря на въпросите, които смятате за най-важни.“
Днес хиляди се включиха в подготовката на фейсбук-моста с Дубай, като зададоха над 100 въпроса. Гласуването все още тече, като Божков ще отговори на въпросите, които предизвикват най-голям интерес в неговата анкета.
Топ 5 на въпросите:
1. Кой дърпа конците на Бойко Борисов?
2. На кои бивши и настоящи политици сте плащали за съпорт?
3. Кога ще пуснете записа как Севда Шехерезадата разказва приказка на микрофона в офиса ви?
4. Имате ли аудио/видео запис, уличаващ управляващите в корупция, и ако имате, защо не го показвате?
5. Кой дърпа конците на Пеевски?
Божков не коментира акцията срещу приближените му. Засега.
АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html