петък, 26 април 2024 г.

Борисов: Аз съм на страната на протестиращите

11 юли, 19:11

Премиерът Борисов използва медийното присъствие за днешното заседание на правителството, за да коментира продължамащите седмица протести срещу неговото управление. Преди това даде думата на здравния министър Кирил Ананиев, за да се похвали с осигурени средства за болницата „Свети Георги“ в Пловдив.

„Винаги съм бил на страната на протестиращите. Но ни чакат големи трудности наесен – икономически и здравни. Утре ще се срещна с коаалиционните партньори, за да обсъдим ситуацията. Ако няма програма за стабилност, никой не може да управлява“, каза Борисов.

„Аз видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам и те точно затова там бият“, каза още премиерът, визирайки провокациите с неизвестен засега поръчител. Никой не иска машинно гласуване, на предсрочни избори няма как да има машини, разтълкува Борисов исканията да подаде оставка.

„От отличници по справяне със заразата вече сме в червената зона“, оплака се той. От следващите му думи се разбра, че не смята собствените си ходове за „управление“ на коронакризата за погрешни – включително отварянето на стадионите и нощните заведения, а че се притеснява от струпването на хора на протести.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html