петък, 26 април 2024 г.

Мангъров обвини лекари в точене на Здравната каса, дават го на Етичната комисия

Доц. Атанас Мангъров, който е най-отявленият противник на мерките на НОЩ, вбеси лекари с пост, който написа във фейсбук.
Думите му засегнаха лекари от първа линия, като началникът на ОАИЛ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Сибила Маринова разпространи петиция, в която всеки може да се включи.
Лекарката от Варна подаде сигнал до Етичната комисия на БЛС.
Ето какво написа тя:
До Етичната комисия на БЛС
Уважаеми колеги,
От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19, и ги обвинява в измами и източване на НЗОК.
Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците, без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги, и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призовава обществото да не спазва закона и правилата.
В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв., с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК.
Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което не за първи път е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!
С уважение:
д-р Сибила Маринова
Колеги, изпращам това в БЛС. Ако някой желае, може да се присъедини с подписа си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html