четвъртък, 25 април 2024 г.

Затварят барове, дискотеки и събиране на повече от 30 души

Броят на носителите на коронавируса се увеличава и премина критичната точка от 200 души. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг в МЗ. „Знаете, че отпаднаха много мерки. Това се случи заради желанието ни да върнем гражданите към нормален начин на живот. Трябва да свикнем с коронавируса. Гласувахме доверие както на българските граждани, така и към институциите, които провеждат мероприятия“, каза здравният министър.

„Заедно със Щаба предложихме на премиера и той прие да възстановим част от мерките. Всички спортни мероприятия на открито и закрито ще се провеждат без публика. Втората промяна е свързана със забраната за посещение на дискотеки, пиано барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения на закрито. На открито посещения в подобни заведения се допускат при спазване на физическа дистанция на 1,5 метра и при 50% запълване на капацитета“, обясни Ананиев.

Забраняват се още и групови празненства с над 30 човека на открито и закрито. Последните промени са свързани с ангажиментите на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html