събота, 27 април 2024 г.

В НС изслушват четирима министри и шефката на СЕМ

Снимка: ВАСИЛ НАНЧЕВ

Парламентът трябва да изслуша днес председателя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова. Само четирима от министрите в оставка ще участват в днешния парламентарен контрол, съобщи БНР.

Рекламите на хазартни игри по радиото и телевизията е тема на изслушването на председателя на СЕМ Соня Момчилова. Изслушването ще се проведе по предложение на ПГ на „Възраждане“. Въпросът беше дискутиран още миналата седмица, когато парламентът обсъждаше отчета за дейността на медийния регулатор за 2022 г.

Само четирима от министрите в оставка ще участват в парламентарния контрол. На по един въпрос ще отговарят министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, на отбраната Тодор Тагарев, на здравеопазването Христо Хинков и на социалната политика. Въпреки че вчера председателстващият заседанието Росица Кирова обяви участие на премиера в оставка Николай Денков, той няма да се включи поради неотложни ангажименти, съобщават от НС. Същата причина за отсъствието си е посочил и финансовият министър Асен Василев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html