събота, 27 април 2024 г.

Президентът връчи третия мандат на ИТН, те го върнаха веднага

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Папката прие Ивайло Вълчев, който обаче я върна веднага.

„Благодарим за доверието! Разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези напълно ненужни промени в Конституцията. Промени, против които ИТН гласува, но, за съжаление, в това НС нашите гласове бяха твърде малко, за да можем да ги спрем. Правителството, което управляваше през изминалите 9 месеца, отдавна сме определели като вредно. Затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва. Декларирали сме неведнъж, че това управление е порочно и затова трябва да се отиде на избори”, заяви Вълчев преди да върне обратно папката с мандата на държавния глава. 

„Някои определят изборите като хаос и като ненужни, но ние мислим, че те са най-висшата форма на демокрация“, подчерта той. И допълни: „Връщаме тази папка, защото това е най-правилното за България. Пожелаваме ви сила и мъдрост и нека оттук-нататък да решават хората“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html