понеделник, 29 април 2024 г.

Огромни злоупотреби и нарушения установи новият шеф на столичните гробища

Снимка: WIKIPEDIA.ORG

За стотици нарушения и десетки злоупотреби в Столичното предприятие „Гробищни паркове“ алармира изпълняващият длъжността директор Румен Димитров. Гробно място се препродава на завишени цени, а покойници са погребвани в алеите и санитарните пространства между гробовете. Случаите са внесени в прокуратурата, съобщи БНР.

Бившият директор на общинското предприятие Яна Паскалева е категорична, че не е имало търговия с гробни места. За чистка в предприятието информират уволнени служители. Малко над 500 лв. е цената на гробно място, което продава общинското предприятие „Гробищни паркове“. Купувачът може да препродаде мястото за между 10 000 и 20 000 лева, обясни изпълняващият длъжността директор Румен Димитров.

„Където и както и да се натъкна в общинското предприятие, а то е малка част от управлението на Столична община, навсякъде намирам драма. Да не кажа „измама“, за да не бъда обвинен, но драмата е в особено големи размери. Те са престъпна група, която само през правила ще можем да контролираме и да разградим“, категоричен е Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html