четвъртък, 2 май 2024 г.

Свикват извънредно заседание на СОС на 27 февруари

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание другия вторник, 27 февруари от 10:00 часа.

В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане, посочва Петров. Първият е от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

„Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства. Очаквам във вторник колегите от всички политически формации в градския парламент да подходят отговорно, защото всички ние дължим на столичани съдействие за решаване на проблемите им, за каквото ни гласуваха доверие на местните избори“, посочва председателят.

Ще бъде разгледан и доклад от заместник-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина, предаде БНР.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета е отново на Барбутов, който е и зам.-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм. Целта е Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html