четвъртък, 2 май 2024 г.

Започна конференцията на ДПС, избират двама съпредседатели

К

Кадър: НОВА телевизия

Започна XI-та Национална конференция на Движението за права и свободи. С аплодисменти и скандирания ДПС, бяха посрещнати Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, които се очаква да бъдат избрани за съпредседатели на партията. Очаква се близо 1000 делегати от цялата страна да участват в избора на съпредседатели на ДПС в рамките на конференцията. Тя се провежда под надслов: „Новото начало – заедно с хората!“. В началото прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Конференцията е разделена на два панела – открито и закрито заседание. Изборът ще премине в закритата част. Освен приветствия от гостите на конференцията, се очаква да бъде представен доклад на XI-та Национална конференция на Движението. Текстът му е предоставен на медиите. В началото му се отчита, че конференцията се провежда в критичен момент от развитието на модерното общество и критичен момент от развитието на България.

Форумът се провежда при строги мерки за сигурност. Сред гостите на конференцията са евродепутати, членове на Либералния интернационал, както и дългогодишният лидер на европейските либерали Греъм Уотсън, гост делегати от други държави.

Тандемът в ръководството Доган предложи в началото на тази година в обръщение към структурите на партията ден преди рождения ден на Движението, следвайки „принципа на взаимното допълване“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html