събота, 4 май 2024 г.

Бойко Борисов: Далече сме ротация заради колегите, които постоянно чертаят червени линии

Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента назряващото все повече напрежение в сглобката и около предстоящата ротация на кабинета.

„Много, много сме далече от ротация засега. Това е заради многото приказки от колегите, които не спират всеки ден да говорят и да чертаят червени линии“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че депутатите му ще гласуват спрямо това какво предложат настоящите премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел за Външно министерство, за останалите министерства, за областните управители и изпълнението на програмата. „Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Габриел и Денков и ни убедят, че трябва да гласуваме, тогава ще гласуваме. Решението на решението е каквото се разберат те. Сега са в Мюнхен заедно и вероятно ще използват времето да си говорят, правят си анализи, изслушват министри, ние не участваме в това“, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта още веднъж: „Ако Габриел и Денков намерят изход от ситуацията, ние ще подкрепим. Ако някой си мисли, че еднолично с 30 депутати ще извива ръцете на близо 69, това няма как да се случи. България ни е мила, направих огромни компромиси тези месеци, но все пак трябва да има някаква култура на управление. Ако трябва да сме откровени – в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Не се прави нищо, не се строи нищо, пълен застой, само се измислят розови фрази какво е направено, а всъщност върви скандал след скандал“.

По думите му акад. Денков „трябва да забрави егото си“.

„Това какво ще прави зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. А какво ще стане, ако Денков абдикира и депутатите не подкрепят оставката“, каза още Борисов.

„Датата 6 март не е емпирична. Може да е 10 март, може да е на 15-ти“, посочи лидерът на ГЕРБ. Попитан все пак има ли конкретен срок за ротацията, той отговори: „Около 6-ти март“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html