четвъртък, 2 май 2024 г.

Новият шеф на СОС Цветомир Петров отрече спекулациите за умишлено спиране на тока в общината

Новият председател на СОС Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС разпространи своя декларация във връзка с обвиненията на Георги Георгиев от ГЕРБ за „циркаджийски номера“.

Ето какво пише в декларацията:

„Във връзка с появили се неверни информации и разпространяване на лъжи от страна на колеги, общински съветници от ГЕРБ-СДС, че по време на заседанието на общинския съвет в четвъртък умишлено е прекъснато осветлението в заседателната зала, изисках проверка от администрацията.

Още от времето на бившия вече председател на СОС Георги Георгиев лампите в залата на „Московска 33″ автоматично се изключват в 21.00 часа през зимния период и в 22.00 часа през летните месеци.

Ние от Продължаваме Промяната – Демократична България и Спаси София, които положихме неимоверни усилия да започне работата на градския парламент, искаме всичко да се случва на светло.“

Веднага след бурното заседание на 9 февруари, по време на което угаснаха лампите в залата, бившият председател на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев направи коментар във Фейсбук.

Припомняме какво написа той:

„Следващото редовно заседание на общинския съвет ще е на 22 февруари. Дотогава комисиите имат време да разгледат десетките внесени доклади.

Вярвам, че за това време и новоизбрания председател г-н Петров ще има време да прочете Правилника за работа на съвета. Циркаджийските номера от снощи с гасене на лампите, създаване на безредици, групово ходене до тоалетна, за да падне кворума и т.н. не само не водят до никъде, а са срамна и жалка демонстрация на неможене и безхаберност“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html