неделя, 28 април 2024 г.

Кирил Петков: „Възраждане“, БСП и ИТН сложиха спирачка на най-важните плащания в страната

Не може да разберем как могат „Възраждане“, БСП и ИТН да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата. Това каза в парламента  съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Дискутирахме, че днес имаме двата може би най-важни бюджета за хората – за здраве и социалния бюджет. От тази гледна точка, ние не можем да разберем колегите от „Възраждане“, БСП и ИТН как могат да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата, хората чакат в момента този бюджет да бъде приет, пенсиите и здравното осигуряване зависят от това, с аргумента, че ние трябва като трибунал да решим дали документацията, която беше представена от областната управа, е пълна или непълна“, коментира Кирил Петков.

„Това е абсолютно безотговорно поведение и ако се опитват да блокират най-важните плащания към хората точно преди Коледа, за мен това е извън всякакви норми на парламентарна дейност“, допълни той.

Петков каза, че на председателския съвет са присъствали представители на областната управа. „Дойдоха с всички папки, всички разрешителни. Информацията беше изчерпателна и даде пълна възможност на тези партии да се запознаят с нея“, добави Петков. По думите му трите партии – „Възраждане“, „БСП за България“ и ИТН са поискали демонтажът да бъде спрян. „Ние не сме в позиция да спираме нищо, ние сме народни представители. Предложихме им, ако искат да входират решение, което да гласуваме, нали сме парламентарна република“, коментира Петков. Според него от трите партии виждат, че не могат да направят някаква голяма обществена реакция и си правят пиар на гърба на хората с бюджета. „Стоим тук, докогато решат да се върнат да си свършат работата, иначе целият български народ трябва да знае, че едни хора се опитват да сложат Народното събрание като залог за техни политически виждания, добави Кирил Петков, предаде БТА.

Има действащ закон, с който комунистическият режим е обявен за престъпен, припомни Атанас Атанасов от ПП-ДБ. Той цитира член първи от разпоредбите на този закон, в който се посочва, че  Българската комунистическа партия, тогава именуваща се работническа, идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, в нарушение на Търновската конституция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html