понеделник, 29 април 2024 г.

Денков: Създаването на работни места с добро заплащане е най-добрата социална програма

Премиерът Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството заяви: Създаването на работни места с добро заплащане е най-добрата социална програма. Днес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо 1 млрд. лева.  

Убеден съм, че най-добрата социална програма за подпомагане на хората е да им осигурим работни места с добро заплащане. Оттам идва и една от най-важните мисии на правителството – да осигури инвеститори, които могат да създадат висока добавена стойност, а оттам и по-добри заплати за работещите при тях. Това са инвестиции не само в България, а в хората, в българите, заяви Денков.

Вчера представихме още един мащабен проект – на ключов белгийски инвеститор, който не само предвижда да инвестира над 1 млрд, евро в три района на България – Стара Загора, Пловдив и Бургас, но и да създаде към 1200 нови работни места в тези предприятия. Всъщност това е начинът да догоним средните заплати в Европа. Това е пътят към нормалния европейски живот, каза още министър-председателят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html