неделя, 5 май 2024 г.

Водещата на „Съдебен спор“ Ромина Тасевска посреща следващата Коледа в нов дом

Снимка: фейсбук

С мъжа си Дарко строят къща с четири спални, огромна кухня и двор 

Кристиян Иванов за вестник „Галерия“

Мис България 2010 Ромина Андонова-Тасевска, която е новата водеща на „Съдебен спор“, се надява да посрещне следващата Коледа в новата си къща в Нови хан. „Строи се все още, това е болна тема за мен и съпруга ми. От толкова много ангажименти, все не ми остава време да отида да видя докъде са стигнали. Но пък Дарко в това отношение действа активно. Ходи, наблюдава майсторите, но е много трудно в днешно време да се занимаваш с ремонтни дейности. На когото и да го кажа, знае за какво става въпрос и влиза в положение. Защото да намериш читава бригада, която да е експедитивна и да действа бързо във времето е сложно и почти невъзможно. Но нещата бавно и славно се движат“, разказва пред „Галерия“ футболната съпруга. 

Къщата ще залага повече на семейния уют и функционалността, отколкото на всякакви екстри от типа на басейн и спа. „Ще има по-голям двор, в който момчетата да играят футбол. От басейна се отказахме, първо че е неоправдана инвестиция, второ че така или иначе имаме ваканционна вила, която е на морето и ако искаме басейн, винаги можем да отидем там. Искахме да има по-голяма площ, на която децата да играят. Мислим да си направим фитнес на открито, просто да има място, на което да си изразходват енергията“, споделя още красавицата и уточнява, че така мечтаната къща не е планирана като някакъв свръх модерен проект.  Всяко дете ще си има стая спалня за нас с Дарко, ще има и голяма кухня, защото обичам да готвя“, споделя миската. Не случайно децата й често я хвалят с думите „На мама е по-вкусно!“. „Е, има някои неща, които ме бият, като например някоя лазаня от италиански ресторант, но другото на мама е било по-вкусно“, доволно отбелязва носителката на титлата Мис България 2010, която освен работеща жена е и отлична домакиня. 

След като две години беше в панела на „На кафе“ и коментираше темите от деня, Ромина получи предизвикателството да бъде водеща на „Съдебен спор“.  „Никога не ми е било фикс идея да правя кариера в телевизията. Предложението да започна при Гала беше апетитно, приех и се радвам, че бях част от „На кафе“. Работата там много ми харесваше, никога не съм очаквала, че ще получа предложение да работя като водеща“, признава г-жа Тасевска, на която й се наложило просто да смени едното студио със съседното. „Може би няма случайни неща. И двете студиа са едно до друго, няма врати между тях дори“, смее се тя. Различни са обаче сюжетите за действие. Ако в обедното токшоу се налагаше да работи основно с останалите колеги в панела, то в „Съдебен спор“ нещата са доста по-напечени. „Там си сам, всичко зависи от теб, как ще координираш разговора, дали ще успееш да изкараш цялата информация по казуса от госта в залата на „Съдебен спор“. Това си е висш пилотаж в занаята за добрия водещ“, категорична е блондинката. Още първият път когато зае мястото на коронната му водеща Нана Гладуиш, сценичната треска обзема Ромина.

„На всички им стана ясно още в първия епизод, че съм в еуфория. Честно казано даже и не помня първия ми епизод. Толкова ми беше напрегнато“, припомня си дамата и все пак е ентусиазирана, че всичко ще върви напред. „Смятам, че с всяко следващо предаване , ще се чувствам по-комфортно и  по-сигурна в това начинание. Вярвам, че ще се справя, все пак нужно е да натрупам опит. Това си е като да те хвърлят в бурно море и да не знаеш да плуваш. Налага се да оцелееш, да не потънеш“, признава Тасевска. Въпреки приликите й с Нана по прическата, миската смята, че двете са много различни. „Водила е „Съдебен спор“ повече от 12 години и трудно можеш да влезеш толкова бързо в обувките й. Радвам се, че хората ми дават толеранс. Не всички, но повечето. До сто дни, така се мълви в медиите“, с усмивка подхожда към критикарите блондинката. Все пак сходните им фризури са дали повод и да се запознаятпреди време, защото посещавали един и същи фризьорски салон. „Това ни сближи с Нана, защото покрай общия ни фризьор и прическата се запознахме и сме си говорили много пъти“, припомня си тя. Но не смята, че късата подстрижка е нещото, което е било цел на продуцентите на „Съдебен спор“ при избора на нова водеща. „Това е стечение на обстоятелствата, не е търсен ефект и така смяната да мине по плавно. Не са си задали търсене на жена с къса коса. Имало е кастинг, на който са се явили и други кандидати“, пояснява още Ромина.

Съветите, които Нана й дала не са да води сякаш по учебник. „Изтъкна качествата ми като човек, които е забелязала. Каза ми, че трябва да ги запазя, да ги съхраня, да ги покажа. Да подхождам с емпатия и чувство към предаването“, разказва водещата, която е майка на три деца. Най-малкият е 7-годишният Антонио, другото й момче Давид е на 9 години, каката Дария пък вече е на 11. „Като изключим, че синовете й тренират футбол, вероятно ще тръгнат по пътя на баща им. Ходят по турнири, занимават се активно, но знае ли човек на къде ще поемат. Все пак у дома имат добър пример и могат  да черпят от извора.

Дъщеря ни, всеки ден нещо различно й се прави. Затова й казах, че трябва да набляга на всички предмети, щом не е ориентирана в едно нещо. В училище Антонио е много добър по математика, въпреки че е в първи клас, вече решава задачи за втори и трети клас. Давид е добър в българския и литературата, чете много добре, дори си е взел книгата на Зинедин Зидан. Дария е по природните науки, явно от мен го е наследила. Всеки си движи в неговата област, в която му е интересно“, обобщава за децата си гордата майка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html